Mapa sajta

Mapa sajta

Poluostrvo Halkidiki

Jugoistočno od Soluna, nalazi se poluostrvo Halkidiki. Na svom južnom kraju, ono ima još 3 manja poluostrva koja se zbog svog oblika još zovu i "tri prsta", a gledajući sa leva na desno, njihova imena su: Kassandra (Kasandra), Sithonia (Sitonija) i Athos (Atos - Sveta Gora).
Od Soluna do korena prvog "prsta" – Kasandre, postoji auto-put u dužini od oko 60 km. Na Halkidikiju postoje mnogi zanimljivi gradići, a većina od njih se nalazi na severu. Poligiros je glavni grad Halkidikija i leži na južnoj padini planine Holomontas. Nea Moudaniá i Nea Kalikratiá su dva moderna gradića na zapadnoj obali. Oni su važni trgovinski centri i ribarske luke. Neos Marmaras je mali grad na obali i letovalište sa slikovitom okolinom u koje dolazi puno gostiju. Ierisós (Jerisos) i Olimbiada su mali primorski gradovi na severoistočnoj obali. Oni su letovališta i prometne ribarske luke, imaju duge peščane plaže. U blizini Uranopolisa (Ouranoupoli) leži malo, neobično ostrvo Amuliani (Amouliani). Duž njegovih obala ima mnogo sjajnih peščanih plaža zbog čega je to omiljeno mesto za odmor.

Halkidiki Beograd ruta

Halkidiki raspolaže sa hotelima svih kategorija u rasponu od 1* do 5*. Dugogodišnje iskustvo i rad ovih hotela garant su da ćete biti zadovoljni. Kao i u svemu, tako i ovde u jakoj konkurenciji pojačava se kvalitet, tako da što se usluge tiče, ona je u hotelima na Halkidikiju na zavidnom nivou. Skoro svi hoteli se nalaze na samoj obali mora, dok se na primer, Porto Caras i Sani resort prostiru na velikim površinama i u svom sastavu imaju, osim nekoliko smeštajnih objekata, i golf terene, staze za jahanje kodnja, heliodrome, privatne marine i td. Ujedno ova dva hotela su i najluksuzniji na Kasandri: Sani resort, na Sitoniji: Porto Carras - Meliton Thalassoterapy & Spa i Porto Carras - Sithonia Thalassoterapy & Spa, dok se na Athosu to može reći za hotel: Alexandros Palace. Neki od najpopularnijih hotela, kako kod naših tako i kod stranih turista svakako su: Grand Otel Resort, na Kasandri, Gerakini na Sitoniji i na Athosu: Akti Ouranopolis.

Detaljnu ponudu hotela, razvrstanu po poluostrvima, možete naći ovde:

Kassandra hoteli, Sithonia hoteli, Athos hoteli

Kako doći do Halkidikija?

Do Halkidikija se stiže autobputem E -75 kroz Srbiju oko 385 km do graničnog prelaza Preševo, kroz BJRMakedoniju oko 190 km sve do graničnog prelaza Đevđelija / Evzoni.

Nakon ulaska u Grčku na oko 50km je skretanje za Solun (Thessaloniki).Molimo vas da obratite pažnju 10 km pre ulaska u Solun jer je tu petlja za zaobilaznicu oko Soluna(ring-roud) - oznaka za Halkidiki.

Nakon obilaska Soluna uključujete se na autoput za Halkidiki. Nakon 55km nailazite na veliku petlju kod mesta Nea Moudania gde se put odvaja za sva 3 poluostrva : Kasandru, Sitoniju i Atos.

Korisne informacije

Na Halkidikiju postoji široka mreža puteva koji pokrivaju severnu oblast kao i poluostrva Kasandra i Sitonija. Postoji autoput koji povezuje mesto Nea Mudaniá sa Solunom duž zapadne strane Halkidikija i zahvaljujući kome se brže stiže do mesta na obali ako putujete u zapadni deo.

Druga važna trasa povezuje Poligiros (glavni grad Halkidikija) sa Solunom. Postoje putevi manjeg značaja koji idu duž ivica Kasandre i Sitonije; oni povezuju istočni deo Halkidikija sa Poligirosom i severni deo sa glavnim putem koji povezuje Solun i Kavalu.

Autobusi:

Postoje direktne linije koje povezuju sela i gradove Kasandre i Sitonije sa Mudaniom (tel. 23730-21228) kao i sa gradovima na zapadnoj obali i Solunom.

Autobuska stanica Solun: KTEL Halkidiki, ulica Karakasi br. 69, tel. 2310-924444-5

Linije preko Poligirosa (tel. 23710-22309) omogućavaju vezu sa središnjim i istočnim delom Halkidikija. Red vožnje se može besplatno dobiti na glavnim stanicama.

Zdravstvene usluge:

Bolnica prefekture Poligiros
tel. 23710-20101, 24021-9
Zdravstveni centar Agios Nikolaos
tel. 23750-31789
Zdravstveni centar Kasandria tel. 23740-22222
Zdravstveni centar Nea Mudaniá tel. 23730-22222
Zdravstveni centar Paleohori tel. 23720-42472


Hitni slučajevi:

Policija – sedište tel. 23710-23227
Turistička policija tel. 23710-23496/23333
Vatrogasci
tel. 199
Policija
tel. 10

Rezervacija hotela

1. Popunite formu ispod vile sa željenim podacima.

2. Po prijemu Vašeg upita, naš tim proverava mogućnost smeštaja prema Vašim zahtevima. Nakon toga Vam šaljemo Prijavu za aranžman, i potatke za uplatu avansa.

3. Po prijemu Prijave za aranžman, potrebno je da je popunite, a avans uplatite u najbližoj pošti ili banci. Prijavu za aranžman nam dostavljate mail-om.

4. Nakon dobijene Vaše Prijave za aranžman, pristupamo izradi Ugovora o putovanju, potvrdi rezervacije, koje Vam šaljemo mail-om, ili poštom, čime je vaša rezervacija završena.

 

Hoteli 2*

Halkidiki hoteli sa 2 zvezdice su uglavnom manji hoteli, neki od njih su hoteli apartmanskog tipa. Manje su zastupljeni nego recimo Halkidiki hoteli sa 3 zvezdice, kojih svakako ima najviše. 

 

Hoteli Sithonia 2* letovanje 2014

Makednos

Bara

Clio

Sunset

     

Areti

     

 

Hoteli 3*

Hoteli Halkidiki sa tri zvezdice su najbrojniji u kompletnoj ponudi hoteli Halkidiki. Hoteli nude kvalitetne usluge, počev od noćenja sa doručkom, pa sve do all inclusive usuge. Hoteli su sa bazenom, i sa ostalim drugim sadržajima koji će Vam obezbediti ugodan boravak.

Kasandra: smešten između šume čempresa i zlatnog peska obale Kasandre, hotel Paladium nudi smeštaj u double room sobama na bazi polupansiona. Polupansion nude jos i dugi hoteli, kao što su Tropical u Haniotiju, hotel Kasandra mare, i hotel Philoxena spa u Pefkohoriju. Ovi hoteli dobijaju na pregršt pozitivnih kritika od strane turista, može se reći da su među traženijima kod našim turista. Hotel Chrusso village u Paljuriju, iako je kategorisan sa 3 zvedice nudu uslugu all inclusive.

Sitonija: Među hotelima sa tri zvezdice na Sitoniji ističu se hotel Simeon, hotel Lilly Ann beach, dok je hotel Elea village već godinama jedan od najtraženijih na našem tržištu.

Atos: Iako je Atos najmanje razvijen na Halkidikiju ne zaostaje za ponudom hotela. Hoteli ouranopolis su svih kategorija, od tri do pet zvezdica. Hotel Akrathos je veoma povoljan hotel koji nudi all inclusive uslugu, te je veoma tražen, i veliki broj porodica se odličuje da upravo ovde provede odmor. 

 

 

Hoteli Athos 3* letovanje 2014

   

Aktrathos

Akti Ouranopoli

   

 

Hoteli 5*

Halkidiki je poznat po luksuznim hotelima visokih kategorija. Najpoznatija su dva luksuzna resorta Sani resort na poluostrvu Kasandra, i Porto Carras resort na drugom prstu Halkidikija. Pored njih tu su jos i hotel Danai beach, hotel Oceania u Nea Moudania, i nešto povoljniji i dosta popularni kod naših turista hotel Anthemus sea, hotel Athena palace, koji se nalaze na Sitoniji. Na poluostrvu Atos, na periferiji mesta Ouranoplis su hotel Alexandros palace, i hotel Eagles palace. Halkidiki hoteli sa 5 zvezdica odlikuju se fenomenalnom uslugom, konfornim smeštajnim jedinicama, i bogatim hotelskim sadržajima.

 

 

 

Kontakt

Club Paradiso d.o.o. Bulevar despota Stefana 15, 11000 Beograd
+381 11 72 47 012; +381 11 72 40 928; +381 11 72 39 603;
www.paradisotravel.com   www.paradisotravel.rs
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Licenca "OTP" br. 149 od 09.02.2010 godine.

 

Visit us on:

hoteli-halkidiki.com

Od početka 2012 godine Club Paradiso je pokrenuo jedinstveni projekat na našim prostorima. U želji da svojim turistima olakšamo donošenje odluke prilikom planiranja letovanja, kreirali smo ovaj jedinstveni sajt na kome smo se potrudili da Vam prenesemo sve bitne informacije vezane za Halkidiki hotele. Ideja vodilja nam je bila: "Zašto biste trošili vreme tražeći po internetu informacije o smeštaju, cenama, plažama, na više različitih sajtova, kada je svakako lakše da sve potrebne i tražene informacije nadjete na jednom unikatnom mestu". Naše dugogodišnje iskustvo i prepoznatljiv rad na Halkidikiju, potrudili smo se da Vam prenesemo što detaljnije, i sa što više informacija vezanih za ovaj deo severne Makedonije. Već u ranoj fazi razvitka projekta, dobili smo na pregršt pozitivnih kritika, pohvala i sugestija, što je doprinelo dobrom poentiranjem na Google pretrazivaču. Takodje smo Vam i omogućili i pogodnost da elektornskim putem pošaljete upit za pred-rezervaciju i tako proverite slobodne smeštajene kapacitete. Medjutim, to nije sve. Pored sajta hoteli Halkidiki, za Vas smo osmislili i kreirali i sledeće sajtove posvećene poznatim i popularnim destinacijama u Grčkoj.

 

Special offers | Specijalne ponude

Hoteli Halkidiki Popusti

 

Hotel
Rezervacije
Popust %
Period Boravka
Hotel Philoxenia Bungalows 3* do 30.04.2016 - 10 % svi termini boravka
Hotel Alkion 4* do 31.12.2015 - 25 %
svi termini boravka
Ammon Zeus hotel 4*
do 31.01.2016  - 20%  svi termini boravka 
Anastasia Resort & Spa 5* do 31.01.2016 - 30% svi termini boravka 
Hotel Chrousso Village 3*  do 30.04.2016 - 20% svi termini boravka
Hotel Daphne Holiday Club 3* do 30.04.2016 -10% svi termini boravka
Hotel Dolphin Beach 3* do 31.01.2016 -25% svi termini boravka
Hotel Flegra Beach 4 ključa do 31.03.2016

-10%

svi termini boravka 

xx

xxx

Kassandra

Kasandra je "prvi prst" Halkidikija, i kao poluostrvo je najbliže Solunskoj regiji, svakako je najpopularnije i najurbanije. Obilazeći ovaj deo Halkidikija, osetićete savršenu kombinaciju i harmoniju prirodnih lepota i krstalno plavog mora zaliva Toroneos. Kasandra je najbolji izbor prvenstveno za one koje preferiraju žive destinacije sa dobrim noćnim životom, raznolikog zanimljivog sadržaja (izdvajamo izuzetnu regiju izmedju gradića Kriopigi i Kalethae-e, gde se nalaze neki od najlepših u ponudi Kasandra hoteli, G Hoteli, sa savršenim plažama, kristalnom vodom, sportskim terenima, desetinama diskoteka i noćnih klubova gde je tokom letnjih dana centar nocnog zivota celog Halkidikija. Posebno se izdvaja ponuda hotela u mestima Pefkohori i Hanioti. Kasandra nudi bogat izbor hotela svih kategorija, tradicionalnih grčkih taverni, diskoteka, barova i ostalih zabavnih programa, kao i raznovrsne rekreacione i sportske programe. Ukoliko, pak, žudite za mirom, tišinom i netaknutom prirodom, ovo je pravo mesto da sami istrazite najlepše od njih.

Specijalne ponude

Hoteli Athos 2017