Vourvourou

Vourvouru je romantično mestašce 120 kilometara udaljeno od Soluna, i smešten na istočnoj obali Sitonije, 10-ak kilometara od Agios Nikolausa, čiji je administratovni deo, na odprilike pola puta izmedju Neos Marmarasa i Sartija, dva najpopularnija grada na Sitoniji. 
Vourvouru poseduje kako hotelski tako i apartmanski smeštaj, sa puno privatnih soba i kuća za iznajmljivanje. U samom mestu je i par odličnih restorana i barova, taverni i po neka prodavnica u kojima se prodaje dnevna grčka i strana štampa. Radnje sa suvenirima se nalaze u pojedinim hotelima.
Ono po čemu je Vourvouru poznat jesu prirodne lepote koje ga okružuju. Nedaleko od samog mesta nalazi se devet malih ostrva, koji daju mestu poseban šarm. Iznad plaža sa mekim peskom koji se ulima u čisto more izdižu se šumoviti predeli - pravo osveženje tokom vrelih letnjih noći. Mnoštvo uvala i skrivenih mesta čine zanimljivim i uzbudljivim, jer koliko god da ste mislili da ste ga "otkrili", uvek postoji još nešto da se otkrije. Područje Vourvoura je nekada bilo prekriveno hrastovim šumama, a sada je četinarska oblast. Istorijski događaji sa područja Vurvurua datiraju iz X veka. U to vreme postojao je manastir Jeromnimon koji je zajedno sa okolnim zemljištem kasnije pripao manastiru Ksenofondos.

Hoteli Vourvourou letovanje 2014

Diaporos 3*

Rema 3*

 

Specijalne ponude

Hoteli Sithonia 2017